Personal Singing

Personal Singing

Choral Evensong serie in de Larense Basiliek

Elke eerste zondag van de maand is er in de Larense Basiliek om 17 uur een Choral Evensong, naar het gewaardeerde Anglicaanse voorbeeld. De vieringen in deze serie worden opgeluisterd door het koor Vespera Lux o.l.v. Paul Snoek en zij brengen een brede keur aan koormuziek, passend in deze traditie, uitgevoerd op hoog niveau. Een aantal keer per jaar vinden er ook Evensongs plaats binnen de serie waarbij een projectkoor de zang verzorgd, deze projecten vind je in het menu.

De volgende Choral Evensong is op zondag 2 juni om 17 uur m.m.v. Vespera Lux


Het koor Vespera Lux (een Koorhuys Huyskoor) staat onder leiding van Paul Snoek en zal regelmatig op het orgel door Wybe Kooijmans worden begeleid. Dirigent Paul Snoek heeft de Engelse koorcultuur en de Anglicaanse tradities van Choral Evensong grondig eigen kunnen maken. Hij bracht de afgelopen 20 jaar diverse koren naar Engeland en dirigeerde Choral Evensongs, andere vieringen en concerten in meer dan 30 Anglican Cathedrals (waaronder St.Paul's in London, York Minster en Liverpool Metropolitan Cathedral) en diverse andere Abbey's en Roman Catholic Cathedrals. Zelf ooit als koorknaap begonnen, is de verbinding tussen liturgie en koorzang met de paplepel ingegoten. Over de Choral Evensongs zegt hij het volgende:

De Choral Evensong is voor mij een moment van mystiek en traditie, in rust en vertrouwen de nacht tegemoet, waarin de schoonheid en rijkdom van koorzang de volle aandacht krijgt, gebed in aloude liturgie en spiritualiteit. In de Larense Basiliek proberen wij de vieringen naar Engels model en naar Engelse Cathedral standard te brengen, daar doen we veel voor.

Komt u luisteren, meezingen? Van harte welkom!

Delen is altijd fijn! Via onderstaande kanalen kunt u deze pagina met anderen delen, waarvoor hartelijk dank!

E-mailen
Bellen
Map
Info